Nieuws

eBusiness en de logistieke sector zijn bij uitstek sectoren waarin zaken vaak en snel veranderen. elogical houdt het laatste nieuws op het gebied van (online)retail, logistiek en IT voor u in de gaten. We bieden u hier een overzicht van artikelen die lezenswaardig zijn en inzicht geven in de vakgebieden waarin elogical actief is: logistiek, (online)retail en IT.

Nieuws over logistiek, retail en IT

eBusiness en de logistieke sector zijn bij uitstek sectoren waarin zaken vaak en snel veranderen. elogical houdt het laatste nieuws op het gebied van (online)retail, logistiek en IT voor u in de gaten. We bieden u hier een overzicht van artikelen die lezenswaardig zijn en inzicht geven in de vakgebieden waarin elogical actief is: logistiek, (online)retail en IT.

20 april 2015

RUG organiseert testcase e-logistiek voor verhoogd aflevergemak


Is de logistieke sector klaar voor het nieuwe innoveren, inclusief crowdsourcing en de fail-faster-learn-faster mentaliteit van startups? Met die vraag als uitgangspunt wordt half april vanuit de Rijksuniversiteit Groningen een live testcase gelanceerd voor professionals, werknemers en jong business- en IT talent uit de e-commerce en logistiek.

Read More

14 januari 2013

Helft ondervraagden koopt maandelijks online

Begin januari vroegen we u hoe vaak u online aankopen doet. Onder een online aankoop verstaan we het online aanschaffen van zowel producten als diensten. 52 procent van deze ondervraagden zegt minimaal 1 keer per maand een online aankoop te doen. Onze uitkomst komt overeen met een eerder gedaan onderzoek van Ruigrok NetPanel.

Doordat de Nederlanders de afgelopen jaren meer online is gaan bestellen staan we op dit moment in de Europese top wat betreft het aantal online aankopen die we doen. De aantallen waarmee de Nederlander online bestelt en de groei die we de komende jaren nog verwachten maakt het op termijn noodzakelijk de logistiek achter het online shoppen te optimaliseren, te professionaliseren en uit te bouwen.

elogical werkt aan de ontwikkeling van een digitaal winkelmandje. De komende weken zullen we nog een aantal polls houden om nog meer te weten te komen over u als consument en uw ervaringen online. Vul de poll ook in en deel deze via Social Media. U helpt dan om online shoppen nog makkelijker en leuker te maken.

24 december 2012

elogical informatieplatform krijgt vorm

elogical_logistiek_informatieplatformHet samenwerkingsverband elogical, met daarin onder andere CB logistics, DHL, PostNL en Districon, heeft vorige week de laatste hand gelegd aan de opzet van het groeimodel voor het informatieplatform. Het centrale doel van dit informatieplatform is het maken van een koppeling tussen de gegevens van verschillende webwinkels en logistieke dienstverleners om zo het proces van online verkopen te optimaliseren.
De verbeteringen die dit platform gaat realiseren, zijn voor zowel de consument, de webwinkel als de pakketbezorger interessant. De informatie-uitwisseling zal in zes verschillende fasen worden gerealiseerd. Kees Jan Roodbergen, hoogleraar Logistiek  en initiatiefnemer van elogical: “De bedoeling is wel dat de fasen elkaar zo snel mogelijk opvolgen en in sommige gevallen zelfs (ten dele) tegelijk plaatsvinden”. In 2013 is de start van de eerste fase van het groeimodel voorzien.

Read More

16 november 2012

Sector reageert ‘gematigd positief’ op regeerakkoord

Het gisteren gepresenteerde regeerakkoord van VVD en PvdA is gematigd positief ontvangen door de sectororganisaties EVO, TLN en KNV. De belangenorganisaties vinden het in grote lijnen positief voor de sector transport en logistiek dat de regeldruk minder wordt en dat er geen kilometerheffing komt voor alleen vrachtverkeer. Een samenhangende visie voor specifiek de logistiek (top)sector is daarentegen ver te zoeken in het regeerakkoord.
PvdA-leider Diederik Samsom (L) en VVD-leider Mark Rutte (R) presenteerden gisteren samen het regeerakkoord tijdens een persconferentie. Brancheorganisaties TLN, EVO en KNV zijn gematigd positief over de plannen van de nieuwe regering.

Read More